In anii '60, de cand a fost creat primul pc, neoficial din timpul celui De-al Doilea Razboi, trimiterea e-mailurilor si noile posibilitati de a accesa internetul plus extinderea utilitatii sale pana in ziua de azi si aparitia DNS-ului, au fost revolutia tehnologica si tot mai mult culturala a secolului. Faptul ca, intai, utilizarea unei retele internet s-a dorit numai pentru comunicarea intre doua universitati americane, iar azi reprezinta principala sura de comunicare si informare in lume, a revolutionat mediul business si al comertului extrem de mult.
Faptul ca au aparut tot mai multe site-uri si, o data cu ele, nume de domenii, oamenii si antreprenorii din foarte multe domenii de activitate s-au folosit inteligent de acestea pentru a-si vinde produsele, pentru a face reclama, pentru a revolutiona comunicarea, pentru a ajuta pe oricine nu numai pe specialisti: in a crea site-uri, in a pune la dispozitie insusi serverele publice pe care le detin spre a oferi servicii pentru site-uri si pentru afaceri care sa se desfasoare numai pe internet. Interactiunea "in personam" a fost facilitata prin viteza de cautare si procesare, cu ajutorul site-urilor si al internetului. Faptul ca ip-urile nameserverelor au fost transformate in nume de domenii formate din cuvinte din dictionar a insemnat un alt capitol grandios in infinitul internet.
Extensia face parte din TLD-domeniile de top si, initial, a fost proprietate a Departamentului de Stat in Aparare din SUA, iar dupa a fost preluata de o firma americana specializata pe infrastructura retelelor de internet. .com provine de la cuvantul "commercial" din limba engleza. Aceasta si-a mai pierdut putin din semnificatie cand au fost lansate si alte extensii, precum: .net, .org, .gov, .edu etc. Aceasta extensie a fost prima si cea mai utilizata atunci cand a aparut, o data cu dns-ul, in anul 1985. Apoi, in anul 1995, o organizatie americana care si-a asumat responsabilitatea pentru extensie, a autorizat o alta firma in domeniul retelisticii sa perceapa o taxa celor care doresc sa isi inregistreze domeniile pe aceasta extensie. Cu timpul, aceasta a primit punctul inainte de "com" si, de atunci, se spune dot-com, o formulare comuna, populara pentru pronuntarea unui nume de domeniu cu aceasta extensie sau cu alta. Astfel s-a ajuns si la comercializarea sa in forma: http://www.clausweb.ro/domenii-com.php.
Cu toate ca domeniile .com se presupunea ca vor insemna site-uri de comert, altele decat agentii guvernamentale sau institutii educationale care au alte extensii proprii-.gov si .edu, domeniile au inceput sa fie autorizate de orice registrar oficial, incepand cu anii '90. O data cu valul de popularizare si utilizare masiva a internetului, domeniile .com pentru adresele e-mail si retelistica au inceput sa devina ceva obisnuit. Multe firme care au inflorit pana in anul 2001 au inclus .com in numele oficial al lor, devenind companiile dot-com. Tot atunci s-a introdus o noua extensie, .biz care se rezuma la afacerui online, insa care nu au avut nici o influenta asupra notorietatii domeniilor celelalte. Multe business-uri online din intreaga lume au ca si extensii secundare, in numele de domeniu, cele aferente propriilor tari. Aceste extensii secundare la numele de domeniu sunt sub forma: com.au-Australia, com.mx-Mexico, co.kr-South Korea, co.in-India. Acestea pot fi co sau com + exntesia secunda.
Exista si nume de domenii web care detin extensia .com insa nu sunt, nici pe departe, site-uri comerciale, acestea doresc sa beneficieze de popularitatea generica a unui site dot-com. Exista peste 100 milioane de site-uri dot-com inregistrate, iar registrari oficiali de domenii .com, in lume, sunt 926.