Cum si in Romania constructia unui site web a devenit cel mai profitabil si profesionist mod de a reprezenta o afacere pentru clientii care s-au adaptat la comertul online, putem spune ca marea majoritate a tranzactiilor si portofoliului de clienti creat provine din mediul online. Orice site sub forma unui buisness online are nevoie de usport de calitate penrtru a obtine ceea ce isi doreste. Pentru acest lucru trebuie sa aleaga furnizorul de servicii de gazduire cel mai potrivit si accesibil la pret, insa ce facem atunci cand exista si optiunea unui free hosting?
Webmasterii cauta firme de calitate la preturi accesibile. Totusi, o oferta de hosting gratuit poate suna tentant si poate fi favorabila pentru un site atunci cand exista promotii atractive, cum ar fi aceasta: http://www.clausweb.ro/hosting-gratuit.php.
Insa atunci cand acesta este simplist, fara trafic prea mare, care prezinta un produs sau servuiciu si webmasterul nu investeste prin el in prezenta online si in venirea clientilor prin acest canal. Totusi, cand detii un blog sau afacerea ta iti aduce ceva profit ar trebui sa iti faci griji pentru faptul ca un free hosting poate oricand sa iti suspende sau sa descoperi ca e inexistent iar adresa web afiseaza eroare. De cele mai ulte ori, in spatele free hosting-ului sta un server neupdatat la module de securitate, poate fi al unui reseller care nu intrebuinteaza metode profesioniste de protectie si de transfer fisiere. Oricand te poti trezi cu erori, viteza lenta de incarcare mai ales cand traficul creste. Deja, multi oameni trecuti prin astfel de tragedii se intereseaza mai intai de a contracta un provider de servicii web daca ofera firewall, daca asistenta tehnica este prompta si daca se ofera servicii open source.
Oamenii au invatat sa se intereseze, sa ceara recomandari, sa verifice diverse date publice despre firma si chiar sa caute review-uri pe forumuri si comunitati online de specialitate. Probabil sunt deja numerosi cei care s-u pacalit cu free hosting-ul mai ales pentru ca se face overselling. Firmele dubioase sau despre care nu se stiu foarte multe practica in masa aceasta posibilitate. Adica, vand un anumit spatiu de gazduire web unui site, ei presupun ca acela nu va fi ocupat in totalitate de webmaster si il repun pe piata ca fiind de vanzare pentru alte site-uri. Adica, acelasi spatiu este vandut d emai multe ori la clienti diferiti, deci nu este de mirare ca site-urile se blocheaza, asa-zisa echipa de asistenta nu este operativa sau se face nevazuta cand site-ul a disparut de pe web.