Cloud hosting-ul prezinta, dupa cum, probabil, cunoasteti, cateva avantaje esentiale fata de hostingul clasic care cantaresc mult atunci cand este vorba de un site de tip magazin online si nu numai. Posibilitatile pe care le pune la dispozitie se caracterizeaza prin independenta si flexibilitate. Din acest motiv este bine sa stiti mai exact, daca exista posibilitatea partiala de self-control asupra resurselor pe care un webmaster le utilizeaza la afacerea sa.
Exista cateva locuri ale site-ului care pot fi administrate de clientul de hosting, practic acestea intra in grija si in intretinerea sa. El, in schimb, isi imbunatateste site-ul si isi instaleaza anumite programe sau scripturi ori plugin-uri atunci cand doreste, care pot ocupa oricat, pentru ca va plati in functie de consum, si nu dupa un pachet fix de gazduire. Exista si optiunea aceasta, insa aspectul precedent este major in deosebirea de hosting-ul clasic.
Un exemplu de a administra contul de cloud hosting este IaaS sau Infrastructura ca serviciu-Infrastructure as a Service. Acesta ofera un grad mai mic de administrare proprie de catre client, adica furnizorul de gazduire ofera reetaua de internet, partea hardware si datacenterul in care se afla acestea, iar sistemul de operare, datele site-ului sau aplicatiile trebuie asigurate de client. Un beneficiu al acesteia este ca va ajuta la economisire in consturile de intregtinere a infrastructurii, atat partea hard cat si soft, permitandu-va, in schimb, sa va administrati serverul cum doriti si cum aveti nevoie.
O alta optiune la un cont de gazduire in cloud este ca puteti beneficia de soft-uri si aplicatii in toate versiunile lor, cu toate caracteristicile lor, fara sa le administrati dumneavoastra ca si client, asa cum ati fi obisnuit la orice site gazduit pe un server, ca si aici: http://www.clausweb.ro/vps.php. Acesta se numeste SaaS-Software as a Service. Continuand cu diversele niveluri la care este administrat un server, cloud-ul ofera oprtunitatea de a primi de la firma sistemul de operare si intreaga infrastructura de virtualizare, adica toate informatiile si aplicatiile sunt administrate de dvs., in timp ce firma va ofera platfirmele amintite mai sus.
Asadar, clarificand limitele intre care un utilizator hosting cu site-urile lui poate aduce aportul personal la administrare, in general, toti vor simti ca pot avea posibilitatea de a modifica sau schimba anumite aspecte privind site-ul, sistemul de operare in functie de tipul de administrare partiala a serverului au ales.