In general, resellerii ofera o nota distincta si personalizata, totodata unui furnizor de servicii hosting care are propriile sale servere publice. Oricine isi doreste gazduire web poate gasi un furnizor care sa i se potriveasca si care sa permita reselling pe servere. Resellerul utilizeaza serverele companiei mama in baza unei taxe de inchiriere, iar businessman-ul poate dispune de crearea, anularea sau modificarea unor conturi de hosting prin intermediul sau.

Un reseller, asa cum se ofera si aici: reseller de domenii web http://www.clausweb.ro/reseller-domenii.php sau de spatii hosting http://www.clausweb.ro/reseller-hosting.php, poate sa isi creeze o afacere destul de buna din vanzarea de spatii de gazduire web clientilor sai, poate crea propriile planuri tarifare, si pachete hosting, in schimb cei rauintentionati practica frecvent overselling-ul. Atat resellerii cat si proprietarii firmei de hosting, mai putin seriosi, practica overselling al aceluiasi spatiu de gazduire din confortul neutilizarii totale a anumitor clienti, spatiul pe care l-au cumparat. Chiar daca o multime de reselleri concureaza cu veritabile firme de hsoting cu greutate in industrie, se mentin pe piata prin serviciile de web-design, consultanta si web hosting.

Optiunea unui reseller poate fi luata in considerare mai ales atunci cand avem nevoie de hosting contra cost, flexibil si fara responsabilitatea functionarii unui server dedicat sau vps. In timp ce resellerul are parte de castiguri acceptabile, firma mare se ocupa de sarcinile mai dificile, mai ales de partea de administrare a conturilor de hosting dedicat pentru clientii care au optat pentru server managed, in cazul altora se ocupa oricum si de partea de aupdate-uri, de securitate plus alte sarcini in functie de negocierile cu clientii si cu politica soecifica acelui provider.